Ngarep > Kabar > Warta industri

Carane pengecer nggunakake RFID kanggo nyegah nyolong

2021-12-25

Ing kahanan ekonomi saiki, para pengecer ngalami kangelan. Dibandhingake karo perusahaan e-commerce, rega produk sing kompetitif banget, ranté pasokan sing ora bisa dipercaya lan biaya manajemen mundhak nyebabake para pengecer ing tekanan banget.

Kajaba iku, pengecer kudu nyuda risiko nyolong toko lan penipuan karyawan ing saben langkah operasi. Kanggo ngatasi tantangan kasebut kanthi efektif, akeh pengecer nggunakake RFID kanggo nyegah nyolong lan nyuda kesalahan manajemen.


Miturut National Retail Fund (NRF), pengecer AS kelangan luwih saka $60 milyar ing revenue saben taun amarga nyolong lan penipuan karyawan. NRF uga nemokake yen pengecer ngalami penyusutan persediaan nganti 1,6% saben taun (istilah sing digunakake kanggo nyebutake mundhut persediaan). Kanggo perusahaan kaya Wal-Mart, iki tegese bakal kelangan udakara $ 8 milyar ing sajrone setahun. Nggunakake RFID kanggo nyegah nyolong lan penipuan lan nglawan produk palsu minangka cara sing paling apik kanggo para pengecer kanggo ngatasi tingkat maling sing mundhak.

Apa nggunakake RFID kanggo nyegah nyolong lan nyuda biaya toko

Saiki industri ritel dadi luwih rumit babagan proses lan adopsi teknologi. Perusahaan ritel saiki mbutuhake teknologi canggih kanggo njamin masalah dhasar kayata proteksi aset, pencegahan kerugian, lan keamanan informasi. Dikira rong pertiga kerugian taunan industri ritel disebabake kerugian persediaan lan nyolong karyawan.

Pengecer uga nggunakake teknologi RFID kanggo ngetutake tren modern lan nambah manajemen saben langkah ing manajemen inventaris lan bisnis pemenuhan konsumen. Sistem RFID tingkat komoditas nambah akurasi persediaan lan pelacakan proses, nalika ngidini pengecer nyelidiki lan ngatur masalah kanthi efektif.

Ing ngisor iki ana papat cara RFID mbantu para pengecer ngatur lan nyegah kerugian ing saindenging industri:

Ngawasi kanthi lengkap kabeh aset perusahaan nggunakake RFID

Ing wiwitan, perusahaan mung nggunakake teknologi RFID kanggo nglacak aset sing larang. Nalika nyebarake tablet utawa laptop menyang karyawan, perusahaan bisa nambah label kanggo nyegah wong metu saka gedung kantor nganggo piranti kasebut tanpa idin. Minangka biaya teknologi iki suda lan dadi luwih gampang kanggo dileksanakake, pengecer cepet wiwit nggunakake sistem RFID kanggo ngatur persediaan saindhenging chain sumber.

Umume wong nemokake manawa manajemen inventaris lan replenishment inventaris minangka tujuan utama kanggo nyebarake RFID, pengembalian investasi (ROI) ngluwihi pangarepan. Ing industri ritel, suda biaya implementasi RFID ndadekake pilihan becik kanggo netepake manajemen aset lengkap lan sistem pengawasan. Kanggo pengecer, yen ana wong sing nyoba nyolong metu saka gapura nganggo barang sing dicolong, panggunaan pembaca RFID ing kabeh lokasi metu bisa micu weker. Sistem pengawasan komoditas elektronik (EAS) uga saiki wis umum, sing menehi keuntungan tambahan kanggo pengecer.

Readers ing kabeh metu ngenali tags RFID ing item individu, kang bisa nyedhiyani pembuat keputusan karo data terkenal, kayata kang item gampang dicolong, lan ngelingake karyawan sembarang nyoba nyolong; iku uga bisa nunjukaké gaya becik produk lan ngleksanakake. Manajemen keamanan tambahan kanggo nyegah kerugian sing disebabake maling; iku uga bisa cepet ngganti produk dicolong supaya dodolan losses disebabake metu saka Simpenan.


Tag RFID tingkat komoditas nyedhiyakake visibilitas inventaris


RFID nduwe peran sing apik kanggo nglacak kabeh produk ing kabeh rantai pasokan eceran. Perusahaan bisa nyebarake teknologi iki kanggo ngatur lan nglacak saben item ing inventaris, saka sumber menyang tujuan pungkasan. Kanthi kerja sama karo manufaktur, pengecer uga bisa nggunakake sensor RFID kanggo ngrekam rega, informasi kualitas, rincian pengiriman, lan tujuan sing dituju kanggo komoditas tartamtu. tags RFID bisa nyedhiyani pancasan bisnis wicaksana, analisis dikarepake lan nyegah shrinkage persediaan kanggo perusahaan ing saben tataran saka chain sumber adhedhasar data diklumpukake.

Ing proses nelusuri persediaan, perusahaan bisa ngerti lokasi barang saiki, jumlah barang, lan suwene wektu kanggo ngganti barang sing ilang nalika transit. Kabeh iki amarga RFID ngawasi kabeh informasi. Kauntungan liyane yaiku yen karyawan ngerti yen saben barang dilacak, niat karyawan kanggo nyolong bakal saya ringkih. Nggunakake RFID kanggo nyegah nyolong eceran bisa nambah tanggung jawab karyawan lan mbantu ngoptimalake proses distribusi hulu.

Gunakake RFID kanggo nglacak kanthi akurat proses review data

Dibandhingake karo teknologi liyane kayata barcode, teknologi chip RFID bisa nyimpen informasi tartamtu ing macem-macem orane tumrap sekolah saka label. Perusahaan bisa nambah simpul garis wektu kanggo produk sing teka ing lokasi tartamtu, nglacak wektu ing antarane tujuan, lan ngrekam sapa sing wis ngakses produk utawa inventaris ing saben langkah kabeh rantai pasokan. Sawise produk ilang, perusahaan bisa nemokake personel sing ngunjungi kumpulan kasebut, mriksa proses hulu lan kanthi akurat ngenali ing ngendi barang kasebut ilang.

Sensor RFID uga bisa ngukur faktor liyane ing transportasi, kayata ngrekam karusakan impact item lan wektu transportasi, uga lokasi pas ing gudhang utawa nyimpen. Ngawasi inventaris lan jejak audit kasebut bisa mbantu nyuda kerugian eceran sajrone pirang-pirang minggu tinimbang pirang-pirang taun, saengga bisa ngasilake investasi langsung. Manajemen bisa nelpon munggah cathetan sajarah lengkap sembarang item ing kabeh chain sumber, lan menehi pitulungan nalika perusahaan neliti item ilang.


Gunakake RFID kanggo nglacak karyawan lan produk kanggo nyegah nyolong

Cara liya kanggo pengecer nyuda kerugian lan nemtokake sapa sing tanggung jawab kanggo kerugian yaiku nglacak gerakan kabeh karyawan. Yen karyawan nggunakake kertu akses kanggo ngliwati macem-macem wilayah toko, perusahaan bisa nemtokake ing ngendi kabeh wong nalika produk kasebut ilang. Pelacakan produk lan karyawan RFID ngidini perusahaan bisa nemokake tersangka mung kanthi ngekstrak riwayat kunjungan saben karyawan.

Nggabungake informasi iki karo sistem ndjogo keamanan, perusahaan bakal bisa kanggo mbangun kasus lengkap marang maling. FBI lan organisasi liyane wis nggunakake tag RFID kanggo nglacak pengunjung lan wong ing bangunan. Pengecer bisa nggunakake prinsip sing padha kanggo masang RFID ing kabeh lokasi kanggo nyegah penipuan lan nyolong.